FAQ I vraagjes

 

Jij wil de sprong wagen maar wil mij nog iets vragen? 

FAQ

Ik wil een reportage boeken, maar...


HOE LANG BOEK IK VOORAF?
Ik hou in mijn agenda altijd wat ruimte vrij voor waanzinnige plannen.  Organiseer je een kampvuur, met optredentjes bij maanlicht in een supergezellige omgeving dan is de kans groot dat ik mijn vrije zaterdagavond met plezier voor je opoffer.   


Wat andere reportages betreft zit mijn agenda in de lente- en zomermaanden vrij vol en boek je best tijdig. In herfst en winter herbergt mijn agenda een iets grotere flexibiliteit. 

Boek bij voorkeur niet langer dan 6 maanden vooraf. 


HOE KAN IK EEN SESSIE BOEKEN? 
Een fotoshoot kan je boeken aan de hand van het boekingsformulier. Onder het luikje fotografie op mijn website vind je verschillende pagina's met verschillende shoots.  Een datum kun je inboeken via het boekingsformulier

https://ann-elise-lietaert.appointlet.com.


De link voor de boekingspagina van jouw specifieke reportage krijg je ook steeds toegestuurd na het invullen van het boekingsformulier.  

Tenslotte ontvang je een voorschotfactuur en een overeenkomst. Door het betalen van het voorschot ga je akkoord met mijn algemene voorwaarden en is de boeking definitief.


WAT ALS IK MIJN REPORTAGES WIL VERPLAATSEN OF ANNULEREN? 

Als fotograaf werk ik voornamelijk in het weekend en beperk het aantal sessies per dag. Wanneer een sessie wegvalt is het voor mij belangrijk dat je me tijdig op de hoogte brengt zodat ik de kans heb om het vrije plekje op te vullen.  Wanneer een reportage geannuleerd wordt en er al vrij veel mailverkeer aan vooraf is gegaan wordt een administratiekost van €35 in rekening gebracht. Is het onmogelijk om de reportage binnen een bepaalde termijn te boeken dan blijft het voorschot onbeperkt geldig voor het inboeken van een nieuwe reportage. 


WAT ALS MIJN KINDJE ZIEK IS OF NET GEVALLEN IS VOOR DE REPORTAGE?
Een reportage met zieke kindjes is nooit een goed idee. De reportage wordt dan steeds verplaatst. Aarzel hier niet over! Bel me, en verplaatst de reportage. De reportage laten doorgaan is zowel voor jullie, voor jullie kind en voor mij niet echt leuk.  Ik ben zelf ook mama en heb hier alle begrip voor, bel me gewoon even op.  

Is je kind enkele dagen voor de reportage gevallen? Ook dan verplaatsen we de reportage. Builen, gips en pleisters worden niet weggewerkt in nabewerking.

MIJN KIND  HEEFT EEN BEPAALDE ZORGVRAAG. IK TWIJFEL OM EEN REPORTAGE TE BOEKEN.

Voor mijn carrièrewending was ik ortho. Van daaruit heb ik ervaring met kinderen met autisme, ADHD, ...
Wanneer je hier eerlijk en open over communiceert stem ik sowieso de reportage nog meer af op de noden van je kind.WAT GEBEURT ER ALS HET SLECHT WEER IS?

Bij regenweer zoeken we een leuke binnenlocatie of stellen we de reportage uit. 

Omdat het weer in ons landje erg onvoorspelbaar kan zijn, krijgen jullie twee dagen voor de reportage een mailtje met de weersvoorspelling. Indien de weergoden ons niet goed gezind of wispelturig zijn bel ik jullie de avond voor of de dag van de reportage ook nog even op. Zolang het droog blijft, kan de sessie doorgaan, de zon hoeft niet te schijnen. Als fotograaf heb ik zelf de mindset dat ik mijn humeur niet laat beïnvloeden door enkele regendruppeltjes en verwacht dat stiekem ook van mijn klant. De ervaring leert me dat ik ook bij lichte regen mooie resultaten behaal (én dit wordt ook achteraf bevestigd door mijn klanten).  

WELKE KLEREN DRAGEN WE VOOR EEN FOTOSHOOT?

De kleding maakt de man (of vrouw) maar het is van binnen dat je bent wie je bent!  We plukken herinneringen uit de onzichtbare boomgaard van jouw leven.  Aan de hand van foto's verbeeld ik jullie verhaal draag dus kledij waar je je goed in voelt. Mijn voorkeur geniet lichte kleurene en geen drukke patronen of felle kleuren. Je mag ook steeds foto's van de kledij doorsturen. Inspiratie vind je hier: https://www.pinterest.com/AnnElise1985/kledij-shoots/

Bij drassig weer zorg je voor schoenen die vuil mogen zijn. Bij koud weer breng je steeds warme jassen mee. 


Een ongedwongen stijl en blote voeten genieten mijn persoonlijke voorkeur. 

Tijdens de reportage richt mijn aandacht zich vooral op de persoon. Zit de kledij even niet goed? Stuur zeker bij of geef een vriendelijk tikje op mijn schouder.HEB JE CADEAUBONNEN?

Ja, deze kun je per mail bestellen. Geef je facturatiegegevens, het bedrag, de voor en de van wie per mail aan mij door. Ik vind het zelf heel belangrijk dat mensen bewust voor me kiezen. Geef bij voorkeur geen cadeaubon aan iemand van wie je niet weet of mijn stijl hun in pasvorm toestraalt. 


NA DE REPORTAGE


WAT IS DE LEVERTERMIJN VAN DE FOTO'S? 

De foto's  zijn gemiddeld na drie weken klaar. Communie- en lentefeestsessie's worden binnen de 7 werkdagen aangeleverd. Als je de foto's voor een bepaalde gelegenheid nodig hebt (voor communies dien je voor een korte nabewerking een communieshoot te boeken), vraag dit dan na bij boeking, enkel wanneer je dit tijdig vraagt geef ik jullie een spoedbehandeling.De foto's worden aangeleverd in een digitaal album.  


De levertermijn van fotoproducten zijn afhankelijk van het fotolabo. Vraag dit na bij bestelling. Vaak is er een levertermijn van 3 tot 4 weken. 

Ik bestel steeds op dinsdag. Hou hier ook rekening mee als je bestellingen doorgeeft. (Wanneer je op woensdag een bestelling doorgeeft wordt dit pas door mij geplaatst op dinsdag). 

WAAROM KRIJGEN WE NIET ALLE BEELDEN METEEN NA DE REPORTAGE? 

Na de sessie ga ik met jullie foto's aan de slag. Ik selecteer de mooiste beelden, en bewerk ze één voor één. Jullie foto's gaan één voor één doorheen mijn eigenste artistiek badje. Per reportage uur zijn er gemiddeld ook 5 à 6 uren nabewerking. 


KRIJGEN WE DE NIET GESELECTEERDE BEELDEN?  DE ONBEWERKTE VERSIES? DE RAW BESTANDEN?

Nee, nee en nee. Wanneer je voor mij kiest krijg je de door mij geselecteerde, nabewerkte beelden.


KAN IK MIJN FOTO'S ZELF AFDRUKKEN? 

Als je de digitale beelden bestelt krijg je de foto's in hoge resolutie. Met deze bestanden kun je de foto's zelf laten afdrukken. Hou er rekening mee dat goedkopere labo's soms een algemenE nabewerking doorvoeren waardoor de kwaliteit merkbaar verschilt. Kies bij fotolabo's nooit voor de optie kleuren bijwerken! Ik bestel mijn foto's in professionele labo's waar ik het typische karakter van mijn foto's kan garanderen. 

MAG IK DE FOTO'S DIE IK KOCHT VOOR "ALLES"-"ALLES" GEBRUIKEN? 

Mijn werk is onderhevig aan auteursrechten en blijven in principe ook mijn eigendom. Voor commerciële doeleinden of wedstrijden dien je mijn toestemming te vragen. Voor persoonlijk gebruik zijn de beelden vrij te gebruiken. 

KUNNEN WE DIGITALE BEELDEN BIJ BESTELLEN? 

Ja. De prijs per extra beeld bedraagt 15 euro per foto of de pakketprijs die je terug vindt in de catalogus  voor alle digitale beelden. 


WAAROM KRIJGEN WE NIET ALLE FOTO'S? JE HEBT ZE TOCH AL NABEWERKT? 

In de prijs van de reportage zit slechts een klein stukje nabewerking verrekend. Per foto heb ik ongeveer een 5 à 10 minuten nabewerking.   Daarnaast betaal je ook wat verborgen kosten. Zoals bijvoorbeeld fototoestel, lenzen, BTW, het boekingsprogramma, de webruimte van jullie digitale galerij, fotobewerkingssoftware, kilometervergoeding bij een door mij gekozen locatie,  ... En ik kan helaas nog wel een eindje doorgaan ;-).  Ik ben volledig zelfstandig en vraag een eerlijke prijs voor mijn dienstverlening. Ik bied het pakket met enkele beelden waarin mensen een lager uurtarief betalen aan om mijn reportages voor iedereen betaalbaar te maken, ook al worden dan niet al mijn nabewerkingsuren vergoed. 


KOMEN MIJN FOTO'S OP JOUW WEBSITE, BLOG EN SOCIALE MEDIA TERECHT?  

Ja, bij het aanvinken van mijn privacy beleid ga je hiermee akkoord.  Indien je dit niet wenst, meld je dit wanneer de reportage plaats vindt. 

NOG VRAAGJES


ANDERE KNAAGJES?

MAIL:
INFO@ANN-ELISE.BE


Lieve groet,